Gezond, Geluk en Gelijk – de sociaal-maatschappelijke rol van een profvoetbalclub

FC Eindhoven is naast PSV de tweede profvoetbalclub in de stad. Net als PSV willen ook de ‘blauwwitten’ van meer betekenis zijn voor de inwoners dan alleen maar met competitief betaald voetbal. Ook in sociaal-maatschappelijk opzicht wil de club mensen daadwerkelijk (vooruit) helpen. Op basis van drie pijlers: Gezond, Geluk en Gelijk. Daarvoor is onlangs de FCE Foundation opgericht.

Elk initiatief, activiteit of evenement dat wordt opgezet door de foundation is onder een of meer van deze pijlers te koppelen. Bovendien zijn alle drie de pijlers te koppelen aan één van de Sustainable Development Goals (SDG’s) (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties.De betaald voetbalclub wil een laagdrempelige vereniging zijn waar iedereen zich snel thuis kan voelen, ongeacht leeftijd, achtergrond, gender of voetbaltalent. Daarbij wil de club zichtbaarder zijn en vooral meer betekenen voor de Eindhovenaar. Om echt een plek in het leven van deze Eindhovenaar te krijgen wil FC Eindhoven de buurten en wijken in met activiteiten, initiatieven en evenementen, waarmee mensen daadwerkelijk geholpen kunnen worden.

Gezond

Als sportorganisatie zijn de medewerkers van de club dagelijks bezig met het zo fit en gezond mogelijk maken van de spelers en talenten. Via de foundation wil de club de kennis en expertise die in de loop van de jaren over dit onderwerp is opgebouwd delen met andere doelgroepen die daar veel baat bij kunnen hebben. Specifieke doelgroepen binnen de pijler ‘Gezond’ beschouwt de foundation kinderen van 0-18 jaar en senioren.

Geluk

Om verschillende redenen zijn er mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om (weer) volledig onderdeel van de samenleving te worden. De uitdagingen van mensen uit deze doelgroep kunnen niet zomaar opgelost worden. Wel kan de foundation helpen door kennis, faciliteiten en het merk in te zetten en hen zo een thuis te geven waardoor ze Gelukkig(er) worden. Expats en kinderen met een beperking zijn hierin belangrijke doelgroepen.

Gelijk

De foundation wil iedereen die, om verschillende redenen, een afstand tot de arbeidsmarkt heeft op weg helpen (opnieuw) aansluiting te vinden. Dit wordt gedaan door hen een kans te bieden werkervaring op te doen, stage te lopen of zelfs hun taakstraf uit te voeren bij FC Eindhoven. Op deze manier kan men in een nieuw goed ritme komen dat helpt de kans op een baan te vergroten. Degenen die er klaar voor zijn worden in contact gebracht met het netwerk van sponsoren die allemaal op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. De doelgroep van deze pijler is breed, zolang ze maar een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten