Bijna 1 op de 10 verkochte wagens in EU is elektrisch

Van alle auto’s die vorig jaar in Europa werden verkocht was één op de elf volledig elektrisch. Daarmee is het marktaandeel voor het tweede jaar op rij flink gestegen.

Uit cijfers van de Europese Federatie van Autobouwers (ACEA) blijkt dat 9,1 procent van de verkochte auto’s in 2021 een elektrisch model was, een erg grote stijging tegenover 2019, toen amper 1,9 procent elektrisch was.

De grootste markt blijft Duitsland, goed voor 356.000 verkochte auto’s. Frankrijk en Italië volgen met respectievelijk 162.000 en 67.000 exemplaren. In België werden er 22.700 volledig elektrische wagens verkocht, een stijging van meer dan 50 procent tegenover het jaar ervoor.

Europese normen

Maar wat betreft marktaandeel is Nederland koploper met 20 procent, gevolgd door Zweden (19 procent) en Oostenrijk (14 procent). Griekenland geeft dan weer alle landen het nakijken wat de groei betreft: 220 procent in 2021.

Samen met plug-in hybrides halen volledig elektrische auto’s in de EU een marktaandeel van 18 procent, een verzesvoudiging sinds 2019. De groei heeft veel te maken met Europese normen, die autofabrikanten verplichten om elektrische modellen te verkopen. Dieselvoertuigen zitten in het verdomhoekje en maken nog amper 20 procent uit van de verkoopcijfers.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten