Meer dan 200 nieuwe fauna en flora ontdekt langs Mekong

In de regio rond de Mekong in Zuidoost-Azië werden afgelopen jaar meer dan 200 nieuwe dier- en plantensoorten ontdekt. Dat meldt het WWF in een nieuw rapport. De nieuwe soorten werden ontdekt in de Mekong-regio, die zich uitstrekt over Vietnam, Thailand en Cambodja. Het merendeel bestaat uit planten, vissen en reptielen, maar er is ook één nieuw zoogdier ontdekt. De nieuwe soort aap is herkenbaar aan zijn lichtkleurige cirkels rond de ogen en krijgt de naam popa-langoer.

Bron en volledig artikel: De Standaard

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten