Duurzaam perspectief bieden aan financiële zelfstandigheid van kinderen

Kinderen die opgroeien in huishoudens met minder financiële middelen kunnen gebruik maken van uiteenlopende regelingen om mee te kunnen doen aan activiteiten die voor andere kinderen heel vanzelfsprekend zijn. Om dit mogelijk te maken verleent de gemeente Eindhoven voortaan alleen nog maar aan de Stichting Leergeld Eindhoven (SLE) als enige kindfonds subsidie voor het volledige voorzieningenpakket voor kinderen op het gebied van onderwijs-, welzijn-, sport- en cultuuractiviteiten. Tot nu toe waren de subsidies hiervoor verdeeld over een aantal verschillende instellingen.

De stichting gaat aan de slag om meer kinderen van het aanbod in Eindhoven gebruik te laten maken. Ze verruimt haar doelgroep met kinderen van 0 tot 4 jaar en zet zich in op het verder vergroten van haar bereik. Dit doet de stichting o.m. door de verbinding met het Eindhovens onderwijs op te zoeken, want dát is de vindplaats voor kinderen en hun ouders voor wie de regelingen bedoeld zijn. SLE gaat de gemeentelijke ambitie om duurzaam perspectief te bieden op financiële zelfstandigheid voor kinderen concretiseren door, ook weer samen met het onderwijs, financiële educatie vorm te geven.

Bereik en uitnutting

In het kader van de armoede- en schuldenaanpak van de gemeente is het bestrijden van kinderarmoede één van haar prioriteiten. De gemeente acht een verbetering nodig in het bereik van kinderen, uitnutting van de beschikbare middelen én wil graag dat kinderen leren verstandig om te gaan met geld. De gemeente vindt het nodig dat daartoe alle activiteiten op het gebied van kindregelingen centraal geregeld worden, dat er één toegang is.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten