“Die blije gezichtjes daar doe je het allemaal voor.”PSV-spelers bezoeken kinderen in de ziekenhuizen

Zoals elk jaar organiseerde PSV Foundation in de feestelijke maand het bezoek van spelers en speelsters uit de beide selectieteams aan kinderen in de ziekenhuizen in de regio Eindhoven. Maar helaas konden dit jaar vanwege de coronacrisis de sportmannen en -vrouwen niet fysiek langskomen. Daarom kwam PSV met een alternatief plan om de kinderen alsnog wat op te vrolijken.

“We wilden de kinderen ondanks de crisis toch verrassen. Met alles wat zij meemaken, verdienen zij dat ook”, zegt Jeslynn Kuijpers, speelster van PSV Vrouwen en medeorganisator van het traditionele PSV-ziekenhuisbezoek.
Normaal gesproken bezoeken spelers en speelsters van PSV in december verschillende ziekenhuizen om de kinderen die daar liggen een prettig gevoel te geven. “Ondanks dat we niet fysiek langs konden bij de kinderen, wilden we ze toch een hart onder de riem steken”, vertelt Jeslynn. “We zochten daarom naar een alternatief. We kwamen op het idee om een videoboodschap in te spreken. De Brabantse selectiespelers Armando Obispo en Jordan Teze deden dit namens het mannenteam en Janou Levels en ik namens het vrouwenteam. Het zorgpersoneel liet deze boodschap aan de kinderen zien via een tablet. Daarnaast kregen zij ook een cadeautje, zoals een knuffel van Phoxy of een muts van PSV.”

Juist tijdens de feestdagen kunnen de kinderen wel een extra glimlach gebruiken

Het jaarlijkse ziekenhuisbezoek is een traditie van de club sinds 2004. Bewust in december en geïnitieerd door voormalig speler en trainer Phillip Cocu, omdat de kinderen juist tijdens de feestdagen een extra glimlach kunnen gebruiken.
Op het gezicht van Jeslynn verschijnt een glimlach wanneer zij terugblikt op voorgaande edities. “De blije gezichtjes, daar doe je het allemaal voor. Elke reactie is heel bijzonder. De kinderen zijn altijd vrolijk, ondanks de situatie waarin ze zitten. Zo’n bezoek doet wel iets met je. Het is een enorm heftige situatie. Voor het kind, maar ook voor de ouders. Het is erg fijn dat we iets voor die kinderen kunnen betekenen. Ze verdienen het zo.”

‘Je maakt echt hun dag’

Jeslynn Kuijpers is nu al twee jaar medeorganisator van het PSV-ziekenhuisbezoek. Bij PSV Foundation werkt ze al langer. “Ik werk hier nu zes of zeven jaar. Zo hou ik mij naast de ziekenhuisbezoeken ook bezig met andere initiatieven, zoals het ‘PSV Wensverzoek’. Op de vraag wat haar aan dit werk zo erg aantrekt, hoeft ze niet lang na te denken. “Het is enorm dankbaar werk waar je mensen gelukkig mee maakt. Voor ons is het een kleine moeite, maar je maakt echt hun dag.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten