Leuvense jongeren maken toeristische gids van Leuven voor jonge bezoekers

Visit Leuven en MIJNLEUVEN, het jongerenlabel van de stad Leuven, sloegen de handen in elkaar om een toeristische gids te maken voor en door jongeren.  Resultaat is een uitvouwbare folder met thematische tips om Leuven te bezoeken. De highlights komen aan bod, maar vooral ook de plekjes om te chillen, te shoppen, lekker te lunchen of goedkoop te genieten.

Bij Visit Leuven geloven ze al langer dat Leuvenaars zelf, de beste tips kunnen geven aan bezoekers. Denk maar aan de geslaagde campagne Leuven like a local, een online platform waar je tips van Leuvenaars ontdekt. Met deze folder gaan ze nog een stapje verder.

En dan komt MIJNLEUVEN in het verhaal. Het jongerenlabel van de stad bouwde de afgelopen jaren aan een mooi netwerk Leuvense creatievelingen: copywriters, fotografen, vormgevers … In die groep jongeren werd gezocht naar enthousiastelingen die hun schouders onder dit project wilden zetten.

Van concept tot creatie werd alles door de Leuvense jongeren gedaan”, zegt een trotse schepen van jeugd Dirk Vansina. “Voor hen is dit een unieke kans om hun skills te oefenen en hun stad te promoten bij hun leeftijdgenoten. En op die manier zijn inhoud en concept helemaal afgestemd op de doelgroep”, aldus nog Dirk Vansina.

Met de nieuwe folder krijgen locals een stem in de stadspromotie. Leuvenaars delen vanuit hun dagelijkse ervaring van de stad, persoonlijke tips. “In het internationaal toerisme is het een trend dat bezoekers een stad veeleer willen ontdekken zoals een ‘local’. Ze zien zichzelf liever als een tijdelijke bewoner, dan als een toerist. Zeker jongeren hechten hier belang aan”, vult schepen van toerisme Denise Vandevoort aan. “Deze folder zal trouwens ook verspreid worden onder de (internationale) studenten in onze stad.”

De jongeren zelf blikken enthousiast terug op hun unieke ervaring om mee te werken aan dit project:

“Het gaf me moed om – in volle lockdown – te schrijven over leuke cafés en restaurants in Leuven. In gedachten kon ik er dan toch even op bezoek gaan.” – Kian (24)

“Het is leuk om het resultaat van ons project te zien. Jongeren gaan vanaf nu de stad bezoeken met de folder die wij bedacht en gemaakt hebben.” – Esther (17)

De folder is gratis beschikbaar aan de balie van Visit Leuven (Naamsestraat 3, Leuven) en aan de balie van MIJNLEUVEN (Naamsestraat 3a, Leuven) vanaf vandaag. Of online te downloaden op www.visitleuven.be/jongerengids.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten