Één vierkante meter bos erbij voor élke Vlaming?

Op vijf jaar tijd één vierkante meter bos erbij voor élke Vlaming? Daar gaat Natuurpunt voor! Met een simpele SMS of scan van de QR-code, kan iedereen zijn boompje bijdragen. Voor elke 4 euro plant Natuurpunt 2 m² bos met 3 garanties: slim aangeplant, goed beheerd en eeuwig beschermd.

Meer bos is levensbelangrijk voor onze biodiversiteit, ons klimaat én onze gezondheid. Met de campagne Bos voor Iedereen wil Natuurpunt voor elke Vlaming één vierkante meter bos bij creëren. Oftewel 700 ha. De duizenden vrijwilligers van Natuurpunt staan overal in Vlaanderen klaar om meer bos te planten. Ze hebben de kennis en de goesting maar ze hebben de steun van iedereen nodig: overheid, bedrijven en burgers.  

Iedereen kan zijn boompje bijdragen door het woordje ‘BOS’ te sms’en naar 8686 en zo 4 euro te schenken, waarmee Natuurpunt 2 m² bos aanplant. Hiermee worden zowel grond als bomen aangekocht en kan je er zeker van zijn dat het bos altijd zal blijven staan.

Beleving

Naast een boompje bijdragen, kan je ook zelf het bos beleven met al je zintuigen.

In het weekend van 30 en 31 oktober 2021 organiseren de Natuurpuntafdelingen overal in Vlaanderen gegidste Bos voor Iedereen-wandelingen. Je leert er heel wat bij over het bos en zijn geheimen. 

Of je kan ook op je eigen tempo luisteren naar de bossen, samen met Radio 2. Natuurpunt stippelde in 15 bossen in je buurt gezellige natuurwandelingen uit. Met de hulp van QR-codes word je gegidst door Radio 2-presentatrice Ann Reymen en haar gasten (waaronder Natuurexpert Joeri Cortens).

Waardevol bos met 3 garanties

De Vlaamse regering heeft de ambitie om deze regeerperiode 4.000 ha extra bos te realiseren, samen met de partners van de Bosalliantie. Daar lees je meer over op www.bosteller.be. Natuurpunt engageert zich voor 700 ha of 7.000.000 vierkante meter. Met de steun van minister Demir heeft Natuurpunt al zo’n 45 ha geplant en staat er nog eens 120 ha concreet gepland om actief te bebossen of spontaan te laten verbossen. Onder andere in Ninove waar de afdeling maar liefst 34 ha aanplant, samen met buurtbewoners en bedrijven. 

Bossen planten doe je vooral voor de komende generaties. Het duurt jaren voor de aanplantingen uitgroeien tot een echt bos. Natuurpunt geeft je 3 bosgaranties:

1. Slim aangeplant, met de juiste mix inheemse bomen

2. Goed beheerd, door onze duizenden vrijwilligers

3. Eeuwig beschermd, omdat we de gronden aankopen

Rose Van Doninck, coördinator van de Bos voor Iedereen-campagne: “Een paar bomen in de grond is nog geen bos. We gaan voor mooie, gevarieerde en klimaatrobuuste bossen vol leven. Bij voorkeur breiden we bestaande boskernen uit. Zo krijgen we grote bossen waarin het heerlijk vertoeven is voor insecten, vogels, zoogdieren én mensen. De vrijwilligers van Natuurpunt weten perfect hoe ze bos moeten aanplanten en doen het over de jaren heen uitgroeien tot een mooi bos dat barst van het leven. Tussen november en februari zal er heel wat bos aangeplant worden. Wie wil, kan komen helpen op een boomplantactie in de buurt. Een leuke activiteit voor jong en oud.”

Hoe werkt het?

– Je sms’t BOS naar 8686, dat is gratis. Je krijgt een sms’je terug met een persoonlijke betaallink. Je kiest hoeveel je schenkt: € 4 voor 2 m² of € 40 voor 20 m². Daarna kies je hoe je de betaling uitvoert: met Bancontact of Payconic.

– Je doet een bijdrage via www.bosvooriedereen.be 

– Je scant de QR code op de afbeelding bovenaan het persbericht.

– Je doet een klassieke overschrijving naar BE56 2930 2120 7588 met de vermelding ‘3333 R Bos’.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten