De beste pabo van Nederland stimuleert studenten hun eigen(wijze) keuzes te maken

De beste pedagogische academie (pabo) van Nederland staat in Helmond (NB). En dat is al zeven jaar op een rij. De Keuzegids hbo (hoger beroepsonderwijs) 2022 beoordeelt de pabo’s op inhoud, toetsing, kwaliteit van de docenten, voorbereiding op de loopbaan en sfeer. Hogeschool ‘de Kempel’ scoort als enige pabo op al deze criteria een dubbele plus en eindigt met een totaalscore van 97 punten op de eerste plaats. Dat levert ‘de Kempel’ het predicaat ‘topopleiding’ op. Na de Helmondse opleiding volgen de Hogeschool Zeeland in Vlissingen met 86 punten en Hogeschool Viaa in Zwolle met 83 punten. De Keuzegids hbo 2022 baseert haar oordeel op de Nationale Studentenenquête, die iedere opleiding onder eigen studenten afneemt. Naast de tevredenheid van de studenten wordt ook het oordeel van onderwijsexperts meegenomen in de ranking.

Naast het basisprogramma kunnen studenten op ‘de Kempel’ allerlei specialisaties kiezen: een bepaalde leeftijdscategorie (jonger kind of ouder kind), kinderen met een extra leerbehoefte of juist vakinhoudelijke specialisaties. “Op ‘de Kempel’ stimuleren we onze studenten hun eigen(wijze) keuzes te maken”, licht Marcel Lemmen toe. “We vinden dat elke (aanstaande) leraar ook iets unieks, een bepaalde eigenheid, mag hebben. We bieden studenten meerdere profileringsmogelijkheden, zodat ze de ruimte krijgen om te werken aan hun eigen persoonlijke en professionele identiteit. Daarmee dagen we ze uit om te laten zien waar ze goed in zijn én om daar nog beter in te worden. Op die manier kunnen ze het verschil maken op hun toekomstige werkplek.”

Op hogeschool ‘de Kempel’ zijn dit studiejaar 253 nieuwe voltijdstudenten met hun opleiding begonnen, waarvan 25 studenten de academische opleidingsvariant volgen (challenge program). De deeltijdopleiding kent 46 nieuwe studenten in september. De zij-instroom is gestart met 7 studenten die kiezen voor een nieuwe loopbaan in het onderwijs.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten