Janssen Pharmaceutica krijgt goud van Fietsersbond

Als eerste werkgever in België ontvangt Janssen Pharmaceutica een gouden Cycle Friendly Employer Certificate voor zijn campus te Beerse. De Fietsersbond bekroont hiermee de inspanningen van het bedrijf om fietsen naar het werk op de kaart te zetten. Niet minder dan één derde van de werknemers van Janssen fietst regelmatig naar het werk. Cycle Friendly Employer Certificates zijn Europese fietslabels die in ons land worden uitgereikt door de Fietsersbond.

Fietsen in het bedrijfs-DNA

Op zijn site te Beerse toont Janssen dat fietsen naar het werk is uitgegroeid tot het nieuwe normaal.  Deze fietscultuur uit zich in drie miljoen fietskilometers (in 2019) en een derde van de werknemers die regelmatig fietsen naar het werk. Janssen motiveert zijn personeelsleden met een maximale fietsvergoeding, uitgebreide fietslease met fietsbijstand, verzekeringen en onderhoud, fietsopleidingen, voordelige fietskledij, fietsherstelzuilen en kwaliteitsvolle fietsenstallingen. Vierendertig fietsambassadeurs helpen hun collega’s op weg met raad en daad. Het mobiliteitsteam zet fietscampagnes op en neemt deel aan het Bike to Work-programma van de Fietsersbond. De fiets komt bij Janssen via diverse kanalen permanent aan bod als het aangewezen vervoermiddel naar het werk.

Fietsen op de campus

De uitgestrekte campus te Beerse is autoluw. Werknemers die met de fiets komen, mogen hun stalen ros parkeren in de overdekte fietsenstallingen naast elk gebouw. “Enkel dienstvoertuigen met geldige reden mogen campus Beerse binnenrijden. Dit heeft als gevolg dat het voor veel medewerkers interessanter is om te fietsen. Zo kunnen ze tot aan de ingang van hun gebouw rijden, in plaats van nog een hele wandeling te moeten maken over de grote campus vanaf de parking”, weet Tinneke Verboven van het mobiliteitsteam.

Eerste gouden label voor een Belgische werkgever

Janssen Pharmaceutica ontvangt als eerste Belgische werkgever een gouden Cycle Friendly Employer Certificaat voor zijn campus te Beerse. Het treedt daarmee toe tot een select clubje werkgevers in Europa met een ‘gouden fietsmedaille’. Het bedrijf is terecht trots op deze erkenning die de jarenlange investeringen in fietsen bekroont, en is vast van plan zijn inspanningen verder te zetten.

Cycle Friendly Employer (CFE) Certification is een programma van de European Cycling Federation aanwezig in 14 Europese landen. In België worden certificaten uitgereikt door de Fietsersbond. Met CFE Certification wil de Fietsersbond werkgevers aansporen om een fietsvriendelijk beleid te voeren en prioritair in te zetten op de fiets.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten