De leefomgeving groener, frisser en gezonder maken door een miljoen bomen

Drie Noord-Brabantse natuur- en milieuorganisaties planten de komende vier jaar in totaal 1 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied. Dit najaar schenken de Brabantse Milieufederatie (BMF), het Brabants Landschap en het Instituut voor Natuureducatie Brabant (IVN) gratis 57.000 bomen aan groene vrijwilligers voor lokale plantacties. De drie organisaties zetten zich in voor meer groen in Brabant. De plantactie door Brabantse vrijwilligersgroepen is een van de succesvolle deelprojecten om dat aantal te behalen. Het afgelopen jaar zijn er al ruim 40.000 bomen aangeplant op 35 locaties in de provincie.

“Er is onder Brabanders veel enthousiasme om extra bomen te planten in Brabant,” zegt BMF-directeur Femke Dingemans. “Daarmee slaan we veel CO2 op en wordt onze leefomgeving groener, frisser, gezonder én het is goed voor de biodiversiteit. En het is bovenal ontzettend gezellig om dit samen met elkaar te doen.”
Joris Hogenboom, directeur van Brabants Landschap: “Het is echt een project voor en door inwoners. Wij stellen plantgoed ter beschikking, daarna worden deze door de groene vrijwilligers zelf aangeplant.”
Naast de acties met vrijwilligersgroepen kunnen ook inwoners aansluiten door te kiezen voor meer groen in de tuin. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor bedrijven om bedrijventerreinen te ‘vergroenen.’ Ook Brabantse gemeenten kunnen aanhaken, bijvoorbeeld door inwoners te betrekken, een plantactie te organiseren en afspraken te maken over het beheer.

De samenwerking maakt de actie sterk

‘Plan Boom’ is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties. Samen met LandschappenNL, De Gezonde Stad, Duurzaam Den Haag, Milieucentrum Rotterdam, Stichting wAarde, LSA-bewoners, Trees for All en heel veel vrijwilligers. Gemeenten, bewonersgroepen en bedrijven haken aan. Juist die samenwerking maakt de actie ‘Plan Boom’ sterk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Life Terra met steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten