De echo van Cor – “Vooruit met de spuit.”Cor van Rijsingen schrijft op ons verzoek elke week een kritische, maar vooral ook humoristische nabeschouwing over de artikelen die in onze wekelijkse Nieuwsbrief zijn verschenen. Hij houdt ons op deze manier een spiegel voor. Cor houdt van reflectie en dialoog. Een goede representant van onze lezers. Daarom denken wij dat u zijn relativerende columns lezenswaard zult vinden. 

“Vooruit met de spuit.”

Het Goede Nieuws van de voorbije week beginnen we met het Janssen vaccin voor de Afrikaanse Unie. Eindelijk, zou ik willen zeggen, want hoe eerder iedereen op deze aardbol gevaccineerd is hoe beter! Om te voorkomen dat nog meer vervelende en listige varianten de kop op steken, waardoor we misschien wel nooit meer van deze Covid-ellende verlost worden. Heel veel meer zieken en doden willen we natuurlijk niet. Dus “vooruit met de spuit.”

Hoe fitter we zijn hoe meer kans op een goede gezondheid. Ik geef geen garantie, maar ik weet van mezelf en van anderen dat het zo is! En wat blijkt: topsport doet ons meer sporten. Geweldig nieuws dus. Ook fungeren topsporters als rolmodel voor de “gewone burger.” Dat belooft veel gezonde mensen de komende tijd (en afgelopen weken) met o.a. de Olympische Spelen. Super om al die sporters te zien die zoveel jaren er alles voor opgeofferd hebben om goed te presteren. Atletiek, wielrennen, zwemmen e.a. Mooi om te zien met alle fysieke inspanningen en emoties. Hopelijk een inspiratie voor velen om iets aan sport te doen.

Als je je fit voelt heb je ook de energie om andere zaken op te pakken. Zeker de jongeren. Het provinciebestuur van Noord Brabant wil de jeugd betrekken bij de provinciale democratie , -beleid en -organisatie. Ik hoop niet dat al dat politiek gekonkel alle gezondheid, teweeggebracht door het bewegen, teniet doet, maar ik vrees het ergste.

Wat ze in Brabant wel goed doen is de laadpalen voor elektrische auto’s beveiligen tegen hackeraanvallen. Goed voor de automobilist. Staat niet in een keer je auto stil. Maar uiteraard ook goed voor de netwerk- en laadpalenbeheerder.

Nog meer goed nieuws over het milieu (vooralsnog zijn elektrische auto’s goed hiervoor). Zuid Afrika wil sneller af van de steenkoolverslaving. Prima wat mij betreft, hopelijk lukt dat op tijd en stapt men snel over op zonne-energie want dat hebben ze daar voldoende volgens mij…….

Ook zijn investeringen in schone energie goed voor 10 miljoen nieuwe banen. Mooi vooruitzicht, maar bestaande banen invullen is al een groot probleem, dus dit is toch wel een dingetje voor de toekomst! Sterker nog, het wordt een serieus probleem de komende 30 jaar om voldoende arbeidskrachten te vinden. Maar de mensheid is wel innovatief, dus we houden de moed erin.

Tot slot voor deze week: zaden inzamelen van bedreigde plantensoorten om ze te bewaren voor de toekomst en zodra het kan of nodig is ze gebruiken voor natuurherstelprojecten.

Als groenteboer en zaadproducent (voor groenten dan) ben ik natuurlijk vóór. Niets op aan te merken. Misschien ook iets voor menselijk zaad, want het gaat nu wel erg hard met de natuurrampen en weersveranderingen …


Groetjes van Cor.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten