Dit jaar schreven maar liefst 550 inwoners zich in voor Foodwinners Brugge, een project dat werd opgezet in het kader van de duurzame voedselstrategie van de Stad: Bruggesmaakt. Dit jaar wisten de huishoudens via Foodwinners Brugge hun voedselverspilling gemiddeld te verminderen met maar liefst 67%.
“Als we dit berekenen op jaarbasis, dan verspillen zij op deze manier 19.662 kilogram minder voedsel, stoten ze in totaal 62.918 kilogram CO2 per jaar minder uit en besparen ze bovendien 82.383 euro per jaar. Dat is bijzonder goed nieuws: het brengt onze stad weer een stapje dichter bij onze doelstelling om een klimaatneutrale stad te zijn tegen 2050. Door te zorgen voor morgen maken we de toekomst van onze stad weer een stuk beter”, zegt Schepen van klimaat en energie en milieubeleid Minou Esquenet.
Volgend jaar strijden 5.000 Bruggelingen tegen voedselverspilling
De Stad laat het hier echter niet bij. Volgend jaar wordt de campagne herhaald, maar dan wel op veel grotere schaal. Dan gaan namelijk 5.000 Bruggelingen de strijd tegen voedselverspilling aan. Iedereen kan dan weer deelnemen met zijn bedrijf, sportvereniging of school. Inschrijven kan nu al op www.foodwinnersbrugge.be.