Samen tegen eenzaamheid

MO040 is een nieuw initiatief van de gemeente Eindhoven en de ondernemingen Philips, De Lage Landen en NXP in samenwerking met de stichting Samen voor Eindhoven. Zij zijn met diverse andere bedrijven uit de regio verenigd in Impact040 om maatschappelijk ondernemen (MO) een meer duurzaam karakter te geven. Leden van Impact040 zetten zich belangeloos in voor de stad en haar inwoners. Bij MO040 draait het niet om geld, maar om tijd, kennis, ervaring en de bereidheid om die met elkaar te delen.

De afkorting MO staat voor Maatschappelijk Ondernemen en 040 is het kengetal van de stad Eindhoven. Onlangs vond weer een samenkomst plaats van MO040. Aan de digitale tafel zaten 14 bedrijven en 10 maatschappelijke organisaties, die samenwerkingen aangaan en onderzoeken wat ze voor elkaar kunnen betekenen rondom het thema ‘eenzaamheid’. Dertig nieuwe samenwerkingen tussen bedrijven en non-profitinstellingen kwamen zo op die ene avond tot stand.

Medewerkers van ASML en Philips gaan bijvoorbeeld

  • als taalmaatje in gesprek met anderstaligen en eenzame bewoners van Woonzorgcentrum Archipel.
  • Veel stichtingen krijgen hulp van communicatieprofessionals bij website- en pr-vragen.
  • Driessen Autogroep biedt gedeeld vervoer aan en
  • stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant krijgt ARBO- én communicatieadvies

Wethouder Renate Richters: “We weten dat eenzaamheid in coronatijd een groeiend probleem is. Ik ben dus blij met de aandacht die het onderwerp ‘eenzaamheid’ van MO040 krijgt. Tegen degenen die met het onderwerp aan de slag gaan wil ik zeggen dat ik benieuwd ben naar de resultaten van de initiatieven!”Een van de belangstellenden was Wilma Slaats. Zij heeft een kringloopwinkel ‘de Kledingzolder.’ Maar in haar winkel is ze vooral ‘luisterend oor’ voor minima. Ze sprak haar grootste wens uit dat haar Kledingzolder kan blijven bestaan. Haar winkel is essentieel voor veelal eenzame alleenstaanden, die maar wat graag bij haar in de winkel een kop koffie komen drinken. Wilma: “Nu we weer open mogen zijn, komen klanten nu tenminste weer van de bank af om hier een praatje te maken. Daar doen we het voor.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten