Drie nieuwe parken en speelbos voor Mechelen

Heel wat autoverkeer in Mechelen zal vanaf eind 2021-begin 2022 ondergronds verdwijnen via de Tangent. Daardoor komt er bovengronds heel wat plaats vrij voor een aaneengesloten groen- en parkgebied. Er komen drie parken bij met elk een eigen invulling: het Steenwegpark, Postzegelpark en Colomapark. Daarbovenop wordt een deel van het Colomabos een heus speelbos met avontuurlijke spelprikkels.

“De vernieuwde stationsomgeving zal een enorme boost zijn voor de actieve weggebruiker: niet alleen als sluitstuk van de fietsostrade tussen Brussel en Antwerpen, maar ook door het creëren van veilige en bijna conflictvrije verbindingen langsheen en tussen beide zijden van de sporenbundel. Met de restgronden die na de infrastructuurwerken ontstaan, krijgen we als stad de kans om van deze duurzame mobiliteitsas ook een groene as te maken”, vertelt schepen van participatie, openbare werken en parken en stadstuinen Patrick Princen.

“Er zijn nog geen beslissingen in het definitieve ontwerp gemaakt, maar we werken wel al op een aantal denkpistes over de inrichting en de functie van elk van de vier deelzones. De precieze invulling wordt mee bepaald door de Mechelaars”, gaat hij verder. “Een padenstructuur voor zowel fietsers als voetgangers zal het Steenwegpark, het Postzegelpark, het Colomabos en het Colomapark veilig aaneenrijgen.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten