Kansrijk en uitdagend om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen

Maandag, 31 mei, start de 10e editie van de Dutch Technology Week (DTW). Tijdens deze manifestatie staan wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. De Dutch Technology Week heeft het versterken van de Nederlandse hightech sector als doel.  Om dit te bereiken, organiseren de (event)partners met elkaar gedurende de week van 31 mei tot en met 5 juni ruim 40 events voor  verschillende doelgroepen. Deelnemen aan de DTW kan door het sturen van een bericht naar info@dutchtechnologyweek.com

Vanwege de coronapandemie is de DTW dit jaar anders dan andere jaren ingericht; een groot deel van het programma zal daarom online plaatsvinden. Maar net als altijd krijgen technologie en de hightech industrie er een podium.
Hightech is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. Hij draagt bij aan de ontwikkeling van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert topprestaties. Om dit voor iedereen zichtbaar te maken, werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Doelstellingen van de Dutch Technology Week

De Dutch Technology Week heeft het versterken van de Nederlandse
hightech sector als doel door:

  • successen van de Nederlandse hightech sector in beeld te brengen
  • enthousiasme over en trots op de Nederlandse hightech sector te
    bevorderen
  • verwondering over technologie te bewerkstelligen
  • bewustzijn te creëren dat ondernemerschap, vakmanschap, creativiteit
    en denkkracht essentieel zijn voor deze sector

Eindhoven is derde mainport van Nederland

De organisatie van de DTW berust bijBrainport Development. Het project wordt al sinds 2018 financieel ondersteund door het zogenaamde Regiofonds. Dit is het uitvoeringsorgaan van de Regiodeal Brainport Eindhoven, dat is ontstaan door de aanwijzing van de regio Eindhoven als derde mainport van Nederland na Amsterdam en Rotterdam. De Nederlandse hightech sector is vooral in Brainport Eindhoven sterk vertegenwoordigd. Brainport Development wil met de DTW technologie dichterbij het publiek brengen, verwondering opwekken, interesse creëren en de keuze voor technische opleidingen en beroepen stimuleren. Met behulp van de financiële middelen uit de Regio Deal Brainport Eindhoven kan de DTW opschalen en de regionale, nationale en internationale zichtbaarheid vergroten. Daarvoor is ruim 700.000 euro beschikbaar. Dit bedrag wordt door Rijk en Regio bijeen gebracht.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten