Jachtluipaard keert terug naar India

Na zeventig jaar zullen in India opnieuw jachtluipaarden rondlopen. Vanuit Zuid-Afrika worden acht exemplaren overgebracht naar het land dat de luipaard zeventig jaar geleden officieel uitgestorven verklaarde.

Het laatste Aziatische jachtluipaard in India stierf in 1947, en in 1952 werd de soort er officieel uitgestorven verklaard. Maar tien jaar geleden sprak de overheid voor het eerst over plannen om de dieren vanuit Afrika over te laten brengen.

Nu is het dan zover: de Endangered Wildlife Trust (EWT) van Zuid-Afrika doneert vijf mannelijke cheeta’s en drie vrouwtjes aan India. De dieren krijgen een nieuwe thuis in het Kuno National Park, in de centrale staat Madhya Pradesh.

Graslanden

Volgens de lokale krant Hindustan Times hebben experten van de EWT het park bezocht en vastgesteld dat het een goede habitat vormt, met haar uitgestrekte graslanden en voldoende prooien om op te jagen.

De dieren zullen in oktober en november verhuizen. Eerst moeten ze in quarantaine en moet de omheining rond hun nieuwe thuis worden afgewerkt. In de tussentijd krijgen de Indiase parkwachters training in Afrika.

“We willen geen enkel risico nemen”, zegt Sheopur Verma, verantwoordelijke voor het Indiase wildpark, in de Hindustan Times. “Want het is een kwestie van trots voor ons land. Het succes van dit project zal beslissen of er nog meer cheeta’s naar India gehaald kunnen worden.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten