Kan je makkelijk en goedkoop groenten kweken in je eigen living?

De Belgische start-up Mother lanceert HomeForest, een installatie waarmee je ‘automagisch’ planten kweekt en voeding oogst binnenshuis. ‘Een paksoi kweek je voor nog geen 25 cent.’

Het ontwerp van HomeForest doet denken aan een futuristische designboom waarvan je groenten oogst. Met behulp van het ingebouwde plantenlicht en hydroponische kweekpods kan je er elke type plant in kweken, van basilicum tot radijs, van erwtenplant tot rucola.

“HomeForest is ontworpen om een publiek te bereiken dat bewust omgaat met hun voeding maar vandaag nog geen eigen groenten kweekt. Vaak is het te arbeidsintensief, te moeilijk of te duur” zegt Ann-Sofie Vandamme, zaakvoerder van Mother.

Goedkoop

HomeForest bestaat uit een open frame dat energie uit zijn omgeving recycleert. Zo hergebruikt het warmte uit de leefruimte om zaadjes te ontkiemen en het licht als bijdrage tot de fotosynthese. In combinatie met een herbruikbaar kweekmedium maakt dit dat men groenten kan oogsten die een pak goedkoper zijn dan in de supermarkt, en dit vrij van pesticides.

“Doordat groenten kweken in de woonkamer plots moeiteloos en goedkoper zal worden zullen we ook een ecologische shift waarnemen. Geen reden meer voor verpakking, transport of voedingsafval wanneer we naast ons bord voeding kunnen oogsten” – zegt Dries Bovijn, oprichter en zaakvoerder van Mother.

Automagische beleving

Om indoor farming te laten doorbreken bij de particulier is er naast een efficiënt kweekproces een moeiteloze en zorgeloze gebruikservaring nodig volgens Mother. De beleving moet ‘automagisch’ zijn. Wat de klant slechts hoeft te doen is 1 keer per oogst water geven en zaden strooien. Er is geen aarde of kweekmedium meer aanwezig en de ontkiemingsfase gebeurt volledig automatisch. Meer tijd dus om van je planten te genieten in plaats van er aan te werken.

HomeForest wordt als een kit verkocht dat op verschillende manieren kan geïnstalleerd worden, alleenstaand, tegen een wand, 1 enkele boom of een volledige indoor farm/bos.

Wat kost dat?

Tijdens de lancering ontvang je 50% korting en is HomeForest verkrijgbaar vanaf €189.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten