Speciaal muzieknummer voor ziekenhuismedewerkers: ‘Dat jij er voor me was’

Als dank voor de enorme inzet van het voorbije jaar, maar ook om iedereen een hart onder de riem te steken hebben twee vierdejaars studenten van de Tilburgse Fontys Rockacademie speciaal voor de medewerkers van het Eindhovense Catharina Ziekenhuis een muzieknummer geschreven met de titel ‘Dat jij er voor me was’. Met deze song maken ze een mooi muzikaal gebaar naar de zorg. “We maken met z’n allen een heftige tijd door en iedereen draagt op zijn manier een steentje bij. Het is een bijzonder bedankje voor al mijn hardwerkende collega’s”, zegt projectleider Floor Nieuwenhuijzen van ‘Sterk in je Werk’ van het Catharina Ziekenhuis.

Het nummer is op maat gemaakt door Anouk Vrakking en Marten Oosterhaven van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, opleiding voor beeldende kunst, dans, theater en muziek. Met input van de medewerkers van het Catharina Ziekenhuis gingen ze aan de slag met de bijzondere opdracht en met een resultaat dat er zijn mag. “We voelen ons vereerd dat we een lied hebben mogen schrijven voor de medewerkers. We hopen dat ze op dagen dat het wat minder gaat kracht kunnen halen uit dit nummer en er ook nog jaren van kunnen genieten”, vertelt zangeres Anouk Vrakking. De studenten werden tekstueel geïnspireerd door de medewerkers en hebben dit op een muzikale manier verwerkt. Hierdoor is het nummer écht gezamenlijk ontwikkeld.

De samenwerking ontstond vanuit een vraag van het ziekenhuis om een bijzonder bedankje aan de medewerkers te geven. Impresariaat Kunsten, het boekingskantoor van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, pakte deze vraag direct met beide handen aan en binnen twee weken lag er een prachtig nummer klaar. “We halen veel inspiratie uit deze tijd, maar kunnen het nog niet echt delen met de buitenwereld. Daarom vind ik het ook te gek dat wij hierdoor wel weer muziek kunnen delen met anderen. Dat is een lichtpuntje in deze tijd en super waardevol”, zegt Anouk.
Hoewel de zorgmedewerkers en de studenten ieder op een eigen manier deze coronatijd ervaren, laten dit soort initiatieven zien dat wanneer we elkaar ondersteunen we ook sterker staan.

Beluister de sterke melodie en toepasselijke songtekst met de prachtige beelden van het nummer hier:

Songtekst ‘Dat jij er voor me was’

Ik zie je overal
constant op tv
het verhaal raakt de kijkers
je hebt heimwee

Het is een overval
gevangen in de zee
het stormt en het kraakt
en het breekt

De adem is lang, ja ik weet het
maar je pakt me bij de hand en neemt me mee

Ik ben trots op jou,
ja ik meen ‘t
samen staan we sterker dan alleen

Alles komt weer goed
ook als niemand weet hoe,
we improviseren, de tijd zal het leren
dat we winnaars zijn
sterker dan de sterkste zijn

En als het dan voorbij is
het gevecht verleden tijd is
dan ben ik blij
dat jij er voor me was

Dag in dag uit
zie ik je tranen en je lach
ik zie het in je ogen, een zware dag gehad

Week in week uit, de kracht straalt ervan af
Zou je willen huilen, dat mag

Alles komt weer goed, ook als niemand weet hoe,
we improviseren, de tijd zal het leren dat we winnaars zijn, sterker dan de sterkste zijn En als het dan voorbij is, het gevecht verleden tijd is
dan ben ik blij dat jij er voor me was

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten