Wereldberoemde dj’s en WWF bundelen hun krachten om bossen en oceaan te beschermen

De wereldberoemde dj’s Dimitri Vegas & Like Mike gaan samen werken met WWF om het bewustzijn te vergroten over de noodzaak om onze bossen en de oceaan beter te beschermen. WWF kondigt met trots Dimitri Vegas aan als ‘Global Ocean Ambassador’ en Like Mike als ‘Global Forest Ambassador’. Het duo zal hun miljoenen fans over de hele wereld sensibiliseren en mobiliseren voor de benarde toestand van de bossen en de oceaan, onze twee meest waardevolle hulpbronnen.

Dimitri Vegas zal zich concentreren op de oceaan: “Ik wil mijn deel doen om onze oceaan te helpen. Vandaag wordt de oceaan, over-geëxploiteerd en onvoldoende beschermd, aangetast door een enorme lijst van bedreigingen, van vervuiling tot boren en overbevissing. Samen kunnen we de ergste gevolgen van klimaatverandering helpen verzachten door onze regeringen prioriteit te laten geven aan oceaanbeheer. Er zijn oplossingen die de druk kunnen wegnemen en de oceaan kunnen laten herstellen. We moeten beseffen dat het tijd is om te handelen en onze verantwoordelijkheid te nemen… niet alleen voor onszelf, maar voor alle toekomstige generaties.

Like Mike wordt ambassadeur van bossen: “Ik heb mijn hele leven al geruime tijd in de natuur doorgebracht, van het verkennen van de wildernis als kind, tot dagelijkse wandelingen en kampeertrips als volwassene. Tussen ons drukke reisschema van de afgelopen jaren in, heb ik een bewuste poging gedaan om vrij te nemen en mezelf te aarden door in contact te komen met de natuur. Het is ongelooflijk belangrijk om onze planeet te beschermen en de integriteit van haar ecosystemen te behouden.

Helaas hebben we op deze planeet al zoveel van onze natuur verloren. Het is duidelijk aan ons, de wereldburgers, om er bij onze regeringen op aan te dringen om prioriteit te geven aan het milieu door zwaardere beperkingen op te leggen aan industriële vervuilers en door meer geld uit te trekken voor bijvoorbeeld milieuagentschappen. We moeten de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en bossen net zo goed uitbreiden en afdwingen als we de economie beschermen, en kinderen moeten worden voorgelicht over het belang van het behoud van ons milieu. Lokaal kunnen we allemaal een impact hebben door bijvoorbeeld bomen te planten, onze bossen en waterwegen schoon te maken en programma’s op te zetten in samenwerking met scholen en milieuagentschappen.

Vorig jaar heb ik in de buurt van mijn huis een aantal dagen doorgebracht met het opruimen van een klein stukje bos dat in de loop der jaren vervuild was geraakt. Als ik zie wat slechts één persoon met een positieve instelling en een beetje moeite kan doen, kan ik me alleen maar voorstellen wat er mogelijk zou zijn als we allemaal beter gaan zorgen voor onze bossen en samen zouden werken om ons steentje bij te dragen.”

De dj’s en WWF zijn van plan hun miljoenen fans, volgers en supporters te mobiliseren om de vernietiging en degradatie van onze bossen te stoppen en plasticvervuiling in onze oceaan te stoppen. Er is dringend actie nodig: elk jaar wordt 11 miljoen ton plastic in de oceaan gedumpt en jaarlijks verdwijnen bossen ter grootte van Zwitserland. Dit zijn twee belangrijke oorzaken van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit.

Dimitri Vegas & Like Mike hopen hun miljoenen fans en volgers te mobiliseren. Als mondiale Ambassadeurs van WWF zullen ze op verschillende fronten actief zijn en hun fans vragen petities te ondertekenen om wereldleiders op te roepen tot verandering, en meer.

“WWF is verheugd Dimitri Vegas te verwelkomen als onze mondiale ambassadeur voor de oceaan. Dimitri heeft een echte passie voor het behoud van de oceaan, gebaseerd op zijn levenslange liefde voor de zee. Beginnend met een focus op de Middellandse Zee, weten we dat hij zal inspireren tot actie en betrokkenheid bij oceaankwesties onder de vele wereldwijde fans en volgers van Dimitri Vegas & Like Mike,” zei John Tanzer, hoofd van het oceaanprogramma van WWF Internationaal.

“WWF verwelkomt Like Mike van harte als onze mondiale ambassadeur voor bossen. Bossen over de hele wereld worden geconfronteerd met oude en nieuwe bedreigingen. Nu, meer dan ooit, moeten we ontbossing en aantasting van bossen een halt toeroepen om onze gezondheid, bestaansmiddelen, onze toekomst en onze planeet te beschermen. Door samen te werken met Like Mike kunnen we miljoenen mensen over de hele wereld, met name jongeren, inspireren om actie te ondernemen voor bossen en deze kostbare ecosystemen beschermen die fundamenteel zijn voor ons leven.” Fran Price, hoofd van het bossenprogramma van WWF Internationaal.

Antoine Lebrun, CEO van WWF-België: “WWF-België is opgetogen om onze wereldberoemde dj’s aan boord te verwelkomen als wereldwijde ambassadeurs. De bossen en de oceaan zijn onze grootste bondgenoten tegen de dreigingen van verlies van biodiversiteit en klimaatverandering, en toch verliezen we er elke dag meer van. Deze crisis vraagt een dringende mobilisatie en we hebben iedereen nodig om mee te doen. We verwelkomen de krachtige stemmen van Dimitri en Mike, die miljoenen mensen over de hele wereld zullen bereiken en een golf van actie kunnen mobiliseren, op dit cruciale moment, wanneer we de trends van biodiversiteitsverlies en klimaatverandering dringend moeten ombuigen.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten