Innovatieve vondsten (11): zonnegevel met garantie

Om energieneutraal te worden, moeten we meer duurzame energie opwekken. Tot nu toe worden veel daken vol gelegd met zonnepanelen. Maar voor de energietransitie is meer nodig. Het bedrijf ‘Wallvision’ in Heeze heeft een zonnepaneel ontwikkeld voor de gevel. Deze ‘ZigZagSolar’ oogst ’s winters tot 100 procent meer zonne-energie dan een zonnepaneel op een plat dak.

Een stad kan uitsluitend van voldoende veilige groene energie worden voorzien als de gebouwen energetisch efficiënt worden gebouwd en de beschikbare oppervlaktes in de stad worden ingezet voor de oogst van zonne-energie. ‘Wallvision’ maakt er speciale zonnegevels voor.
Dankzij eigen simulatiesoftware kan voor elke gevel exact worden berekend hoeveel energie kan worden opgewekt én bespaard. Zo ontstaat de slimste zonnegevel met energetische winst waarop ‘Wallvision’ zelfs garantie kan geven.

‘ZigZagSolar’ is licht van gewicht en daarmee geschikt voor nieuwbouw en renovatie, zowel in de woning- als de utiliteitsbouw. Hij kan thermisch worden geïsoleerd en ongewenste zonnestralen blokkeren. Het paneel kan worden geleverd in elke kleur, print en maatvoering. Indien gewenst met geïntegreerde raampartijen.

Projecten zijn in voorbereiding in Nederland, India en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook andere landen tonen al interesse. Wallvision levert de producten via dochterondernemingen in Nederland, India en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze ondernemingen laten de producten lokaal maken.

Noord-Brabant is in Nederland de tweede provincie met de meeste innovatieve ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (mkb). In de recente Kamer van Koophandel Innovatie Top 100 is Noord-Brabant met 17 bedrijven vertegenwoordigd.
De KvK-ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb. Na de ICT-sector (18 innovaties) zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sector food en agro (16) en de creatieve industrie (15). Alle innovaties zijn door een deskundige jury uit het bedrijfsleven beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Vandaag de Brabantse nummer 87 uit de Top 100.


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten