Stewardessen helpen bij COVID-19 vaccinatiecampagne

Al eerder verruilden medewerkers van het wegens de coronapandemie gesloten attractiepark De Efteling in het Noord-Brabantse Kaatsheuvel hun sprookjesachtige werkomgeving voor de Brabantse natuurgebieden. Daar ondersteunen ze de werkers van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Brabants Landschap. Nu gaan de stewardessen en stewards van luchtvaartmaatschappij Transavia op vrijwillige basis helpen bij de landelijke vaccinatiecampagne tegen COVID-19. Immers, het luchtvervoer is vanwege corona nagenoeg stil komen liggen. Op Eindhoven Airport, waar Transavia een vaste vloot heeft, is dat heel duidelijk merkbaar. In de directe omgeving van Eindhoven heeft Transavia, onderdeel van KLM-Air France, veel werknemers in dienst. Vanaf Eindhoven Airport vertrekken normaliter ruim tachtig vluchten per week.

De komende maanden moeten nog miljoenen Nederlanders worden gevaccineerd om het coronavirus onder controle te krijgen. Voor Transavia snijdt het mes bij de hulp aan het vaccineren aan twee kanten:  er kan sneller worden opgeschaald met vaccineren zodra dat nodig is én Transavia is er, net als veel andere bedrijven in de luchtvaart- en reissector, bij gebaat dat het tempo van vaccineren zo hoog mogelijk is. Dat maakt de weg steeds verder vrij voor het vliegen.

Eind juni moeten 8 miljoen Nederlanders volledig gevaccineerd zijn

De beschikbaarheid van nieuwe vaccins zorgt voor een toename in de vaccinatiecapaciteit bij de GGD, waardoor de komende periode steeds meer mensen gevaccineerd kunnen worden.  Drie miljoen Nederlanders zijn tot nu toe ‘geprikt’, eind juni moeten acht miljoen mensen volledig gevaccineerd zijn. De GGD heeft daarom Transavia benaderd met de vraag of het personeel, dat op dit moment veel minder vliegt, zich vrijwillig wil inzetten ter ondersteuning van de coronavaccinatiecampagne. Verspreid over 25 regio’s in het hele land zullen deze medewerkers worden opgeroepen om op de vaccinatielocaties mee te werken als host of administratief medewerker. Deze medewerkers zullen naar verwachting in de maanden april en mei ingezet worden.

“Veel van onze mensen zijn al lang thuis.”

Zowel de GGD als Transavia willen alles op alles zetten om zo snel als mogelijk zo veel mogelijk mensen te vaccineren. Petra de Ruiter, operationeel directeur bij Transavia: “Wij dragen graag bij aan het vaccineren zodat we samen het coronavirus sneller onder controle kunnen krijgen.  Veel van onze mensen zijn al lang thuis en verlangen ernaar weer te doen wat zij het liefste willen, namelijk vliegen. Deze week zijn we gestart met de interne uitvraag en we verwachten dat veel medewerkers hieraan willen meedoen. Immers, hoe sneller men gevaccineerd is, hoe sneller Nederland ‘open’ mag en de reisbranche en vele andere sectoren weer kunnen opstarten.”

“We kunnen extra handen heel goed gebruiken.”

Ook de GGD is enthousiast over de samenwerking met Transavia. ”In juli moet iedereen z’n eerste prik hebben gekregen” vertelt Tiemen Bloemberg, programmadirecteur Testen en Vaccineren bij GGD Nederland. “Daar hebben we meer medewerkers voor nodig. We willen sneller en meer vaccineren zodra hiervoor ook voldoende vaccins geleverd worden. En daar kunnen we deze extra handen heel goed bij gebruiken. De enthousiaste reacties van de Transavia-medewerkers en hun inzet straks op de GGD-locaties maken voor iedereen zichtbaar hoe we alleen samen corona kunnen bestrijden.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten