Zwart Amerika wordt diverser en is hoger opgeleid

De zwarte bevolking in de Verenigde Staten groeit in aantal en als deel van de bevolking. Tegelijkertijd is de zwarte bevolking in de VS steeds hoger opgeleid, blijkt uit onderzoek van Pew Research.

Het onderzoek toont aan het aantal inwoners van de VS dat zichzelf als zwart identificeert gegroeid van iets meer dan 36 miljoen in 2000 tot 46.8 miljoen in 2019. Ook hun aandeel is gegroeid binnen de totale bevolking, van 13 naar 14 procent.

Uit de bevraging blijkt dat de manier waarop de groep zichzelf identificeert diverser wordt. In 2000 identificeerde 93 procent van de groep zich nog uitsluitend als “Black or African American”, nu is dat aandeel gedaald tot 87 procent, en meer respondenten zich zichzelf bijvoorbeeld ook als Hispanic.

Het aantal zwarte volwassenen met een diploma van het hoger onderwijs is in de voorbije twintig jaar meer dan verdubbeld. In 2000 hadden ongeveer 3 miljoen zwarte volwassenen in de VS (15 procent) minimaal een bachelordiploma – in 2019 was dat cijfer gestegen tot 6,7 miljoen (23 procent).

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten