Dubbel zoveel gejogd in Brussel in coronajaar 2020

Cijfers van de populaire sportapp Strava bevestigen populariteit van joggen als coronaproof sport. Beginnend loper Fouad Ahidar van one.brussels-sp.a pleit nu voor meer drinkfonteinen, aangeduide parcours en veilige verbindingen in alle wijken om van Brussel een echte loopstad te maken.

Corona heeft het belang van een gezonde stedelijke leefomgeving duidelijk op de kaart gezet. Mensen moeten dichtbij huis op een veilige manier kunnen bewegen. Joggen was een van de enige sporten die het voorbije jaar continu toegelaten was. Cijfers die de populaire sportapp Strava nu deelt met het Brussels Gewest tonen een stijging van 98% aan van het aantal joggers/joggingssessies in Brussel tussen 2019 en 2020. Dat antwoordde minister voor Leefmilieu Alain Maron in het Brussels Parlement op een vraag van Fouad Ahidar. Minister Maron kondigde ook aan dat met ‘be.running’ werk wordt gemaakt om systematisch de infrastructuur aan te passen voor lopers. Ook komen er nog enkele nieuwe drinkfonteinen.

Fouad Ahidar is tevreden maar pleit tegelijk voor nog meer ambitie:

We moeten het momentum grijpen.  Nu kunnen we de vele nieuwe lopers aan het sporten houden. Brussel telt gelukkig veel mooie parken. Maar qua voorzieningen lopen we toch wat achter. Met gerichte ingrepen kunnen we van Brussel echt een gezonde loopstad maken: meer (werkende) drinkfonteinen, meer aangeduide looproutes, veilige verbindingen tussen looproutes (zeker in wijken zonder park), publieke toiletten en goede verlichting op looproutes zodat het ook ’s avonds veilig is te joggen. Op zeer populaire plekken kunnen we verder gaan en lockers en douches voorzien, zoals nu al het geval is aan het Roodklooster. Ook zachte Finse pistes blijken in steden zoals Gent zeer populair maar bestaan nog niet in Brussel.  

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten