In Mechelen kan je een gratis gevelbank of picknicktafel aanvragen

Voor het tweede jaar op rij kunnen Mechelaars een gratis gevelbank of picknicktafel aanvragen bij de stad, die door heel de buurt gebruikt mogen worden. Het doel is om de samenhorigheid tussen buurtbewoners te versterken, ontmoeting in de straat te stimuleren en gewoon meer publieke plekken te creëren om te genieten, zowel in de binnenstad als in de wijken en dorpen.

“Met een gevelbank of een picknicktafel stimuleren we Mechelse buren om kennis te maken met elkaar, te aperitieven in het zonnetje of om gewoon wat bij te babbelen”, vertelt gemeenteraadslid Rina Rabau (VLD-Groen-m+).

Ze vroeg het stadsbestuur recent om een stand van zaken over de actie. Daaruit bleek dat er in de zomer van 2020 zeventien gevelbanken en tien picknicktafels geplaatst werden op het openbaar domein. “Het viel me op dat er vooral aanvragen kwamen vanuit het centrum en de stadsrand. Bij deze dan ook een warme oproep aan de inwoners van Battel, Heffen, Walem, Muizen, Leest en Hombeek om een exemplaar aan te vragen”, zegt ze.

Paasvakantie

De stad zal de komende weken extra promotie voeren om het aanbod bij zo veel mogelijk inwoners bekend te maken, ook in de deelgemeenten, zodoende dat er tegen de paasvakantie nog een aantal bijkomende gevelbanken en picknicktafels kunnen geplaatst worden.

“Iedereen kan een gevelbank of picknicktafel voor de buurt aanvragen, mits akkoord van nog twee andere buurtbewoners. Samen worden jullie dan peter en meter van de bank. Je bent het aanspreekpunt voor de stad, stimuleert andere buren om de bank te gebruiken en zorgt voor het onderhoud ervan,” zegt schepen van sociale cohesie Björn Siffer. “Zo help je mee om de samenhorigheid en verbondenheid in je buurt te versterken. Precies wat we nodig hebben in deze moeilijke tijden.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten