Unilever schrapt het woord “normaal”

Unilever, gekend van haar schoonheids- en verzorgingsproducten zoals Dove of Sunlight, schrapt het woord “normaal”. Het is niet meer van deze tijd, vindt het bedrijf.

Unilver gaat het woord “normaal” verwijderen op de verpakkingen en niet meer gebruiken in advertenties voor de producten. Unilever wil het “achterhaalde schoonheidsidealen” bannen. 

Unilever wil zo ook een “inclusiever beeld van schoonheid uitdragen”. Volgens het bedrijf blijkt uit onderzoek dat het gebruik van het woord “normaal” om bijvoorbeeld haar of huid te beschrijven, best gevoelig kan liggen. Het geeft sommige mensen zelfs het gevoel dat ze uitgesloten worden.  

En nog: Unilever zal ook de vorm, de omvang, de lichaamsverhoudingen of de huidskleur van een persoon niet langer digitaal aanpassen in advertenties. Gedaan dus met retoucheren, bijsnijden en Photoshoppen. 

En er moeten volgens het bedrijf ook “meer advertenties komen met mensen van diverse groepen, die zijn ondervertegenwoordigd.” Weg dus van het klassieke beeld, gezicht of lichaam.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten