Passend Voetbal ongeacht fysieke beperking

Het gemeentebestuur van Meierijstad wil dat sport voor iedereen toegankelijk is. Iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten. De gemeente en PSV Foundation beginnen in het voorjaar van 2021 met ‘PSV Passend Voetbal in Meierijstad.’ Passend Voetbal is de verzamelnaam van de verschillende vormen van aangepast voetballen voor mensen met een beperking. Het aanbod gaat bestaan uit amputatievoetbal, blindenvoetbal, framevoetbal (met rollator of krukken) en elektrische rolstoelvoetbal.

PSV Foundation en gemeente Meierijstad werken al bijna twee jaar samen en hebben hun samenwerking onlangs verlengd tot 2024. In 2019 begonnen Meierijstad en PSV Foundation met sport en bewegen op een aangepast tempo, ‘Walking Sports’ genoemd. Dit is een groot succes geworden. Op vijf locaties verschillende wordt deze nu beoefend door ruim 150 deelnemers. Daar wordt nu ‘PSV Passend Voetbal’ aan toegevoegd.

Bij PSV Foundation zijn maatschappelijke activiteiten van de eredivisieclub ondergebracht. De PSV Foundation wil verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden en een gevoel van trots creëren bij individuen, groepen en wijken.
Peter Fossen, directeur van PSV Foundation: ”PSV Foundation en de gemeente Meierijstad hebben gedeelde waarden. Beide willen op maatschappelijk vlak het verschil maken en geloven in de kracht van sport voor het stimuleren van gezondheid en verbondenheid. Het is geweldig dat we in de regio met PSV Passend Voetbal weer iets unieks kunnen neerzetten. Met Meierijstad voor vier jaar verlengen betekent dat de continuïteit van deze projecten gewaarborgd is.”

Wethouder van der Pas: “Ik ben ontzettend blij dat we dit samen met PSV in Meierijstad mogelijk kunnen maken. Walking Sports is al een groot succes. De deelnemers zijn enorm enthousiast. Het unieke concept van PSV Passend Voetbal is een prachtige aanvulling. Het zorgt ervoor dat nog meer inwoners van Meierijstad, én ook daarbuiten, mee kunnen sporten. “

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten