Online warenhuis om klimaatbewustzijn te vergroten

De klimaatuitdaging is van ons allemaal. Vandaar dat de regio Noordoost-Brabant en de provincie Noord-Brabant samen het online klimaatwarenhuis hebben ontwikkeld. Een warenhuis met communicatiemiddelen om in te zetten bij klimaatbewustzijn campagnes en acties.Het klimaatwarenhuis is een plek waar van alles te vinden is om het klimaatbewustzijn van inwoners te vergroten door middel van campagnes en acties. Kant-en-klare acties, draaiboeken, persberichten en beeldmateriaal kunnen direct worden gedownload. 

Het klimaatwarenhuis is onderdeel van het klimaatportaal van de provincie Noord-Brabant, het platform voor klimaatadaptatie. Een belangrijk doel van de provincie is dat gemeenten en waterschappen klimaatadaptatie een plaats geven in hun beleid. Op het klimaatportaal staat informatie over subsidies en voorbeelden hoe klimaatadaptatie toe te passen. Daarnaast kunnen inwoners er informatie vinden hoe zij hun tuin of huis klimaatproof kunnen maken. 

Gemeenten en waterschappen bezoeken regelmatig het online klimaatwarenhuis. Hier downloaden ze de diverse middelen om te gebruiken bij het vergroten van het klimaatbewustzijn. Het warenhuis is voor iedereen. Daarom kan iedereen ervaringen, bestanden en rechtenvrij beeldmateriaal aan het klimaatwarenhuis aanbieden, die anderen inspireren en verder kunnen helpen. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van elkaars kennis en ervaring én wordt tijd en geld bespaard. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten