Doctoraatstudente UGent zet CO₂ van staalbedrijf om in varkensvoeder

Doctoraatstudente Lotte Van Peteghem van de Universiteit Gent wil van de CO₂-uitstoot van staalproducent ArcelorMittal varkensvoeder maken. Door middel van een chemisch proces wil ze droog voeder maken.

In samenwerking met ArcelorMittal zoekt doctoraatstudente Lotte een manier om de CO₂-uitstoot van de staalproducent om te zetten in droogvoeder voor varkens. Ze wil de CO₂-gassen opvangen, omzetten in brandstof en later in proteïnes door gisten en bacteriën te gebruiken. Het beoogde resulaat: varkensvoeder. Vleesvervangers als Quorn worden op een gelijkaardige manier gemaakt.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten