Innovatieve vondsten (2): Met je volledige lichaam een virtuele omgeving betreden

Manus uit Geldrop (bij Eindhoven) is een onderneming die je volledig onderdompelt in de virtuele wereld. Het bedrijf levert tools en software voor de productie-, ontwerp- en de ‘motion capture’-industrie (bewegingen opnemen) om de gebruiker volledig in de virtuele wereld te brengen. Manus Connect verbindt de verschillende tools. Daardoor kan de gebruiker met zijn volledige lichaam de VR-omgeving betreden.

Zelfs voor gedetailleerde vingerbewegingen zijn geen controllers of pakken nodig, slechts vijf trackers. Meerdere deelnemers kunnen elkaar op een natuurlijke manier zien bewegen en via internet kunnen ze ook met elkaar in die wereld communiceren. Elk CAD-bestand kan direct uit de ontwerpsoftware in de omgeving worden geladen en is zichtbaar en interactief voor alle deelnemers. Zij kunnen het model ook schalen om het gemakkelijker te beoordelen.
Door deze innovatie hoeven productiebedrijven geen prototypes meer te maken. Ze kunnen het ontwerp, zichzelf en hun (buitenlandse) collega’s in de VR-wereld laden om het model tot in detail te bekijken, terwijl ze communiceren met hun stem, handen en lichaam. Dit levert een tijdwinst op van het ontwerpproces tot wel 90 procent.

Noord-Brabant is in Nederland de tweede provincie met de meeste innovatieve ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (mkb). In de recente 15e Kamer van Koophandel Innovatie Top 100 is Noord-Brabant met 17 bedrijven vertegenwoordigd.
De KvK-ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb. Na de ICT-sector (18 innovaties) zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sector food en agro (16) en de creatieve industrie (15). Alle innovaties zijn door een deskundige jury uit het bedrijfsleven beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Dit was de Brabantse nummer 35 uit de Top 100.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten