De onderneming ‘Wait’ uit Gilze (bij Breda) is de ontwikkelaar van een digitale wachtkamerapp en zakelijke leesmap. ‘Wait’ biedt de mogelijkheid een app gratis te installeren op je smartphone, waardoor je gratis toegang krijgt tot tijdschriften, boeken en luisterboeken. Wachten wordt aangenamer met ‘Wait’, zegt het bedrijf. Gasten, patiënten of klanten wachten dikwijls. Bij de kapper, tijdens een reis, wanneer de garage de banden wisselt, in de wachtkamer of gedurende een opname in een zorginstelling. Al dat wachten wordt vaak als negatief ervaren, maar met ‘Wait’ kan dat gevoel worden omgebogen. Uit data en onderzoek blijkt dat de app irritatie, spanning en verveling wegneemt. Dat maakt de app interessant voor elke organisatie waar sprake is van wacht-, reis- of verblijfsmomenten.
De gast heeft steeds toegang tot een groot aanbod unieke content. Door het gebruik van een geavanceerd GPS-systeem werkt ‘Wait’ uitsluitend op de aangesloten locaties. De gast installeert de app en kan daar kosteloos gebruikmaken van de nieuwste tijdschriften en (luister)boeken. Verlaat hij de locatie, dan vervalt de toegang.
Bijkomend voordeel is dat de app de vaak beduimelde papieren magazines in wachtkamers vervangt en daardoor bijdraagt aan het milieu. Bovendien is het hygiënischer wanneer mensen hun eigen mobiel gebruiken.
De app wordt al op veel locaties gebruikt zoals in verpleeghuizen, ziekenhuizen, gevangenissen en in het openbaar vervoer. Volgend jaar sluit ook een grote Nederlandse vakantieaanbieder zich aan om reizigers op hun vakantieadres ‘Wait’ aan te bieden. Zij krijgen dan op de camping of in hun hotel ook toegang tot het aanbod in de app.
Noord-Brabant is in Nederland de tweede provincie met de meeste innovatieve ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (mkb). In de recente 15e Kamer van Koophandel Innovatie Top 100 is Noord-Brabant met 17 bedrijven vertegenwoordigd.
De KvK-ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb. Na de ICT-sector (18 innovaties) zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sector food en agro (16) en de creatieve industrie (15). Alle innovaties zijn door een deskundige jury uit het bedrijfsleven beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Dit was de Brabantse nummer 18 uit de Top 100.
Lees ook: Innovatie belangrijkste pijler voor de groei van mkb-bedrijven