Eerste ‘Dag van de Antwerpse Student’

De Antwerpse hogescholen en universiteiten slaan de handen in elkaar en lanceren op 4 februari samen de eerste Dag van de Antwerpse Student. AP Hogeschool, Hogere Zeevaartschool, Karel de Grote Hogeschool, KU Leuven, Thomas More Hogeschool en Universiteit Antwerpen zetten dit initiatief op poten om alle studenten in de stad en de provincie Antwerpen te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.  

Ze zetten deze dag symbolisch op om hun grote bewondering te tonen voor de studenten die moeten volhouden in deze moeilijke coronatijden.  

‘De studenten maken een jaar mee zoals nooit tevoren: geconfronteerd met isolatie, eenzaamheid, druk op mentaal welzijn, motivatie die zoek is … Toch blijven ze doorgaan en maken ze er het beste van. De afgelopen periode was één van de moeilijkste die een student heeft moeten doorstaan in recente tijden. Een generatie dus die het verdient om in de bloemetjes gezet te worden’, klinkt het bij de organisatoren. 

De Antwerpse hogescholen en universiteiten dopen daarom nu de eerste donderdag van februari om tot de Dag van de Antwerpse Student. Ze dragen deze dag op aan de huidige student in Antwerpen als was het een standbeeld: ‘We zien wat ze elke dag doen, we staan naast en achter hen, heel de provincie Antwerpen supportert mee. Het wordt een dag waarop we vieren hoe veerkrachtig en gedreven de studenten wel niet zijn.’   

Mentaal welzijn

Deze eerste Dag van de Antwerpse Student – donderdag 4 februari 2021 – ligt de focus op mentaal welzijn. De hogescholen, universiteiten en STAN maken van deze gelegenheid gebruik om hun aanbod en activiteiten voor studenten extra onder de aandacht te brengen.  

Op de landingspagina’s hieronder vinden de studenten een overzicht om makkelijk hun weg te vinden naar alle ondersteuning die voor hen in de steigers is gezet en hen kan helpen de komende maanden.  

Volgend jaar hopen de Antwerpse hogeronderwijsinstellingen er een feest in real life van te kunnen maken. Ook dan plannen we bij de start van het tweede semester een Dag van de Antwerpse Student. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten