Studenten bedenken oplossing om Brugge toegankelijker te maken voor rolstoelgebruikers

Steden toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers is een grote uitdaging. Brugge daagde dan ook de studenten van Hogeschool VIVES uit om tijdens een projectweek rond ‘Emerging Technologies’ zelf met een waardevol idee te komen voor deze uitdaging.

Jorien is één van deze studenten en zelf ook rolstoelgebruiker: “Ik heb twee jaar in Brugge gestudeerd en alleen als rolstoelgebruiker de stad ingaan is een grote uitdaging. Er zijn veel drempels, kasseien, smalle voetpaden en winkels hebben meestal een trede voordat je binnen kan. Dat allemaal samen zorgt ervoor dat ik snel uitgeput ben en veel pijn heb aan het einde van de dag.” Bijgevolg kunnen rolstoelgebruikers Brugge enkel bezoeken met een begeleider en lopen ze het risico dat ze worden aangestaard telkens ze komen vast te zitten.

Samen met haar groep kwamen deze ondernemende studenten dan ook op de proppen met een oplossing die zowel innovatief als haalbaar is: Rolly, een deelplatform voor rolstoelgebruikers. Deze oplossing laat het toe om, net zoals bij een fiets of elektrische step, een rolstoel op rupsbanden te huren. Dat maakt het mogelijk om zonder ongemak de stad te bezoeken.

Jorien voegt daaraan toe: “Samen met een gebruiksvriendelijke app kan je bovendien een begeleide route volgen die rekening houdt met toegankelijkheid. Hierdoor kan je eindelijk genieten van de stad zoals iedereen dat doet. Het is de ideale oplossing om zelfstandig Brugge te ontdekken en te genieten van de prachtige omgeving zonder enige zorgen.” Deze oplossing kon de jury overtuigen en het project kaapte dan ook terecht één van de hoofdprijzen weg voor Stad Brugge.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten