Anti-snurkband: verandering van slaaphouding in plaats van por in de zij van partner

Philips heeft een Anti-Snurk Band ontworpen om de snurker te waarschuwen voordat het snurken start. Met zachte trillingen worden rugsnurkers gestimuleerd op hun zij te draaien. 85% van de partners van rugsnurkers is tevreden met de vermindering van het snurken door het dragen van de Anti-Snurk Band.

Snurken is voor velen een probleem. Het ronkende geluid hindert niet alleen de snurker zelf, maar kan ook de slaap van de partner ernstig verstoren. Onderzoek toont aan dat in Nederland 1 op de 4 mannen en 1 op de 10 vrouwen dusdanig hard snurkt dat het de slaap van hun partner ernstig beïnvloedt.  In veel gevallen wordt het snurken veroorzaakt door een rugligging tijdens het slapen. Ongeveer de helft van de mensen die snurken zijn zogenaamde rugslapers.  

Het product bestaat uit een comfortabele band die om de borst wordt gedragen tijdens het slapen, met daarin een positiesensor die detecteert of de snurker tijdens het slapen op zijn of haar rug draait. Zachte trillingen zorgen dan voor een verandering van de slaaphouding – zonder wakker te worden. In plaats van een por in de zij van de partner, wordt de snurker door trillingen gestimuleerd op de zij verder te slapen. De rugligging wordt zo tijdens het slapen aanzienlijk verminderd, zodat zowel de snurker als diens bedpartner weer kan genieten van een ongestoorde slaap.

Volgens Marketing Manager Healthy Sleep Solutions bij Philips Benelux, Thomas Prevoo, is snurken een groter probleem dan we denken. “Uit onze enquête onder meer dan 5000 Nederlanders blijkt dat 21% ’s nachts wakker gehouden wordt door het snurken van hun partner. Hierdoor kiezen veel koppels ervoor om in aparte kamers te slapen, om zo gebroken nachten te voorkomen.”

Zo werkt het:

De Anti-Snurk Band bevat een sensor die in een band om de borst wordt gedragen en continu de slaaphouding monitort. Met behulp van klinisch bewezen technologie detecteert de positiesensor of de drager tijdens het slapen op zijn rug draait. Een zelflerend algoritme in de sensor past zich gedurende een aantal nachten aan op het individuele slaappatroon van de drager en geeft zachte trillingen af zodra de drager in de rugligging ligt. De intensiteit van de trillingen wordt afgestemd op de reactiesnelheid van de individuele drager. Als de drager niet reageert op de trillingen, verhoogt de sensor geleidelijk de intensiteit totdat er een reactie optreedt. Om de reactiesnelheid constant op een hoog niveau te houden en een gewenningseffect te voorkomen, verandert de sensor zijn trillingspatroon iedere vijf dagen. Op het display kunnen drie verschillende slaapgegevens worden afgelezen: hoe vaak de drager door de trillingen op de zij is gedraaid, de totale duur van de slaap en hoeveel tijd er op de rug is doorgebracht.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten