Goedkope studentenkamer in ruil voor medemenselijkheid

Woonzorgcentrum De Kievitshorst in Tilburg stelt negen kamers beschikbaar aan studenten in een vleugel van het woonzorgcentrum. Afhankelijk van de grootte gaan de kamers rond de € 100,– kosten inclusief servicekosten. Als tegenprestatie wordt verwacht dat de studenten een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van de bewoners.

De negen kamers staan op dit moment nog leeg. Ze variëren in grootte van 16 tot 33 vierkante meter en zijn beschikbaar tot medio november 2021. Dan wordt het woonzorgcentrum gesloopt om plaats te maken voor een moderne nieuwbouw.  

“Hoe leuk is dat, jong en oud onder één dak elkaar ondersteunen waar nodig.”

Als tegenprestatie verwacht de leiding van het woonzorgcentrum dat de studenten een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van de bewoners. De tegenprestatie is zelfs gekwantificeerd: per vierkante meter kameroppervlakte zal minimaal 1 uur per maand aan welzijnsactiviteiten georganiseerd moeten worden voor en met de bewoners. De verhuurder: “Dit kan van alles zijn: van een leuke activiteit organiseren tot het ondersteunen van een woongroep of gewoon een rondje wandelen en een goed gesprek hebben met een van de bewoners. Je wordt een ‘goede buur’ voor onze bewoners. Hoe leuk is dat, jong en oud onder één dak elkaar een beetje ondersteunen waar nodig!”

“Het moet de studenten niet alleen om goedkope huisvesting gaan.”

Merel Telleman, coördinator van de vrijwilligers in De Kievitshorst benadrukt dat er geen tekort is aan activiteiten voor de ruim honderd bewoners. “Dit is extra. Ouderen reageren vaak heel leuk op de jeugd. Studenten hebben frisse ideeën waar wij misschien niet aan denken. Het moet de studenten niet alleen om goedkope huisvesting gaan. Dan maar liever niemand. Ze moeten echt iets voor onze bewoners willen doen.”
Medewerkers van De Kievitshorst gaan daarom vooraf met de kandidaten in gesprek. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten