Meer startende ondernemers in Vlaanderen

Ondanks de coronacrisis zijn er dit jaar meer mensen in Vlaanderen een zaak begonnen dan vorig jaar. Dat concludeert het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) op basis van cijfers van handelsinformatiekantoor Trends Business Information. Er kwamen vooral bedrijven bij die zich toeleggen op onlineverkoop.

Vlaanderen telde dit jaar 72.205 starters: 2,5 procent meer dan in 2019.

Een sector met veel nieuwe starters is de detailhandel (+17 procent). Er kwamen vooral essentiële winkels bij. Maar er is vooral een explosie van onlineverkoop. In 2019 bedroeg het aantal bedrijven in deze activiteit 2.638 tegen 4.244 in 2020, een stijging met 60,9 procent.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten